HET PROCES

Binnen de Hoeve Waard en IJssel streven we ernaar om koeien te houden welke een aantal kalveren krijgen. Daarna krijgt een koe, waarvan besloten is dat ze voor de slacht in aanmerking komt, ruim gras en beperkt krachtvoer om ervoor te zorgen dat ze in enkele maanden op een goede, rustige manier gaat groeien en slachtrijp wordt. Door deze samenstelling, en met name het beperkte krachtvoer en ontbreken van mais in het rantsoen zijn we ervan overtuigd dat het vlees haar unieke smaak krijgt. Tevens betekent deze filosofie dat wij alleen vlees van vrouwelijke koeien aanbieden welke bekend staat als het meest smakelijke rundvlees.

Wij zijn overgestapt naar slachter Tuithof om Kamerik. Een kleinschalige familie slachterij hier in de buurt, waardoor de koeien ook echt in de buurt worden geslacht. Wij staan achter hen prachtige ethisch proces wat zij hanteren. Ze komen zelf de koe bij ons halen, de koe blijft vervolgens 24 uur bij hun in ruim stro met goed voer om te ontstressen van de reis. En daarna wordt ze rustig geslacht. 

Nadat de dieren geslacht zijn pakt de slachterij het vlees vacuüm in wij zijn mening dat de smaak en kleur van het vlees dan beter in tact blijft, ook neemt het vlees minder ruimte in in de vriezer. Het vlees wordt verpakt in pakjes van ongeveer 250 en 500 gram. Omdat het lastig is om exact de gewichten de bepalen kan het zijn dat de pakjes wat groter of wat kleiner zijn. De inpakruimte voldoet aan alle wettelijke voorschriften waarna het vlees wordt ingevroren. Wij halen daarna het vlees op.

Binnen de Hoeve Waard en IJssel wordt het vlees in een goede, gekwalificeerde vrieskasten op een hygiënische wijze bewaard. Hoewel het vlees tot twaalf maanden na de slachtdatum verkocht kan worden houden wij maximaal tien maanden aan om de consument een optimale smaaksensatie te geven en ervoor te zorgen dat u niet verplicht bent om alles direct op te eten. Het kan gebeuren dat er een onderdeel uitverkocht is. Hierover krijgt u bericht als u een bestelling plaatst en zal dit onderdeel voor u gereserveerd worden bij de volgende koe.

Contact

Het Vlees

Het ras dat wij houden, Belgisch Witblauw, staat bekend als het meest superieure vlees wat er bestaat. Aan de koeien zelf kunt u zien dat ze bijzonder gespierd zijn, ze worden dan ook dikbillen genoemd.

Lees verder

De rundveehouderij

Samen met mijn ouders heb ik een rundveehouderij in Snelrewaard. Wij hebben bij elkaar 50 runderen van het Belgisch Witblauw ras. Dit ras onderscheid zich als het meest luxe vleesvee ras wat er bestaat, het is de rolls-royce van het rundvlees.

Lees verder

Het proces

Binnen de Hoeve Waard en IJssel streven we ernaar om koeien te houden welke een aantal kalveren krijgen. Daarna krijgt een koe, ruim gras en beperkt krachtvoer om ervoor te zorgen dat ze in enkele maanden op een goede, rustige manier gaat groeien.

Lees verder

CONTACT

Waardsedijk 70
3425TH Snelrewaard
waardenijssel@gmail.com
Tel: 06 3069 8905

KVK nr: 60293179
IBAN: NL41 RABO 0352 3003 10
BTW nr: 8538.47.046.B.01