DE RUNDVEEHOUDERIJ

Samen met mijn vrouw Daphne heb ik een rundveehouderij in Snelrewaard. Wij hebben bij elkaar 50 runderen van het Belgisch Witblauw ras. Dit ras onderscheid zich als het meest luxe vleesvee ras wat er bestaat, het is de rolls-royce van het rundvlees. Wat het vlees zo bijzonder maakt is dat het zeer mager en smaakvol is door de hoge hoeveelheid spierweefsel gecombineerd met een lage hoeveelheid vet. Dit vlees heeft dan ook een lagere hoeveelheid cholesterol dan ander rundvlees. Daarnaast zijn de koeien efficiënt te voeren in vergelijking met andere vleesrassen, met andere woorden, ze hebben naar verhouding minder voer nodig om een kilo vlees te produceren. Dit zorgt voor een lagere ecologische afdruk. Tevens is dit ras zeer vriendelijk van karakter waardoor de omgang met zowel de boer als andere koeien in goede harmonie gebeurd.

Daarnaast streven wij in onze bedrijfsvoering ernaar om zoveel mogelijk de koeien in de wei te laten lopen, ook de kalfjes bij hun moeders. Dit betekent dat het gros van de koeien buiten loopt gedurende het gehele weideseizoen (april-november). Alleen voor specifieke redenen worden koeien binnen gehouden, denk hierbij aan kalvende of zieke koeien. Reden dat wij hiervoor kiezen is dat wij er van overtuigd zijn dat dit het beste voor de koeien is, een koe is uiteindelijk een weidedier dat zich het meest prettig voelt in het weiland. Ook vinden we het zelf een mooi gezicht, de koeien in de wei. In de winter zitten ze in een ruime stal waar ze onbeperkt voer krijgen.

Binnen ons bedrijf worden de kalveren op de boerderij zelf geboren. Stierkalveren worden na enkele weken verkocht aan een opfokker hier in de buurt waar ze in ruim stro opgroeien naar een leeftijd van 22 maanden, kuiskalveren (vrouwtjes) worden bij onszelf op de boerderij door hun moeder groot gebracht. U zult hier in het voorjaar en de zomer dus ook onze kalfjes vrolijk zien dartelen in de wei.We streven naar een zo natuurlijk mogelijk product, we beperken het antibiotica- en medicijnengebruik tot een minimum en gebruiken principieel geen groeihormonen of andere narigheid. Dit is ook in ons voergebruik te zien, we geven de koeien in principe alleen gras, krachtvoer wordt beperkt gebruikt.

Een gezonde, gelukkige koe in een natuurlijke omgeving, daar streven we naar!

Contact

Het Vlees

Het ras dat wij houden, Belgisch Witblauw, staat bekend als het meest superieure vlees wat er bestaat. Aan de koeien zelf kunt u zien dat ze bijzonder gespierd zijn, ze worden dan ook dikbillen genoemd.

Lees verder

De rundveehouderij

Samen met mijn ouders heb ik een rundveehouderij in Snelrewaard. Wij hebben bij elkaar 50 runderen van het Belgisch Witblauw ras. Dit ras onderscheid zich als het meest luxe vleesvee ras wat er bestaat, het is de rolls-royce van het rundvlees.

Lees verder

Het proces

Binnen de Hoeve Waard en IJssel streven we ernaar om koeien te houden welke een aantal kalveren krijgen. Daarna krijgt een koe, ruim gras en beperkt krachtvoer om ervoor te zorgen dat ze in enkele maanden op een goede, rustige manier gaat groeien.

Lees verder

CONTACT

Waardsedijk 70
3425TH Snelrewaard
waardenijssel@gmail.com
Tel: 06 3069 8905

KVK nr: 60293179
IBAN: NL41 RABO 0352 3003 10
BTW nr: 8538.47.046.B.01